Geen producten (0)
1 2
 

Wammes, Ad - Orgelwerken

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2CDOr-34337
Omschrijving

"Play it cool!, relax, speel het als een gitaarsolo, ga ervoor...!" - dit zijn slechts enkele muzikale instructies in de muziek van Ad Wammes. Kerstin Wolf en Joost de Nooijer vonden het niet per se de gebruikelijke instructies in de wereld van de orgelmuziek en alleen al daarom vonden ze het interessant

Beiden zijn altijd op zoek naar nieuwe, vernieuwende orgelmuziek. Uiteraard waarderen ze het ‘standaardrepertoire’ enorm, maar ze realiseerden zich dat het publiek zich graag laat verrassen met nieuwe actuele composities, zolang deze maar redelijk toegankelijk zijn.

Naast het feit dat beiden in havensteden (Hamburg en Rotterdam) wonen, ontdekten ze nog meer overeenkomsten, waaronder een gemeenschappelijke interesse in enkele hedendaagse componisten, met name Ad Wammes. Zij hebben in korte tijd een groot deel van zijn werken doorgewerkt en de afgelopen jaren in vele orgelconcerten met succes uitgevoerd.

Ze kwamen beiden op het idee om het orgelwerk van Ad Wammes samen op cd op te nemen. Omdat de werken die hij tot nu toe heeft gecomponeerd niet op een cd passen en er voortdurend nieuwe werken bijkomen, hebben ze besloten een zorgvuldige selectie te maken. Het was destijds de eerste cd die uitsluitend aan werken van Ad Wammes is gewijd.

Zijn vaak ritmisch complexe muziek heeft voor optimale uitvoering een orgel nodig met een transparante klank en een ruimte met heldere akoestiek. Kerstin Wolf en Joost de Nooijer vonden deze kwaliteiten bij het orgel in de St. Johanniskirche in Hamburg. Het nieuwe orgel van deze kerk is, net als de muziek van Ad Wammes, een combinatie van traditie en innovatie.

BELUISTER HIER de VOORBEELDEN

Zeer mooie CD uitgave