Geen producten (0)
 

Noort, C.L.M. van - Mijn opa is gestorven

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

Kind en rouwverwerking: Ook kinderen krijgen te maken met de dood...

Die dood kan heel dichtbij komen, als het familieleden, gezinsleden of een klasgenoot betreft. De serie 'Kind en rouwverwerking' bestaat uit drie delen voor de leeftijdsgroepen 4-7, 7-10 en 10-13 jaar en is bedoeld als hulpmiddel bij de rouwverwerking voor de kinderen zelf. Het ene kind zal zichtbaar verdriet en hele concrete vragen hebben. Het andere kind lijkt onbewogen, maar worstelt in stilte met dezelfde vragen.

Kinderen mogen niet bij de dood vandaan gehouden worden, maar hebben op hun eigen niveau een antwoord nodig. Vanuit dat besef en met de overtuiging dat de Bijbel de beste leidraad geeft, worden deze boekjes geschreven.

Het eerste deel, 'Mijn opa is gestorven' , is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. In dit boekje wordt Frank geconfronteerd met de ziekte en het sterven van zijn opa. Hij vraagt zich af waar opa nu is, waarom hij begraven wordt en waarom iedereen huilt omdat opa toch in de hemel is.

De auteur laat de vader en moeder van Frank op het niveau van hun kind antwoord geven op deze en andere veelgestelde vragen. Hij laat zien dat ook kinderen kunnen sterven, maar ook dat wie de Heere Jezus liefhebben, altijd zullen leven.

C.L.M. van Noort (1944) is directeur van de christelijke basisschool Rehoboth te Moerkapelle. Zowel in zijn dagelijks werk als in het pastoraat, maar ook persoonlijk, heeft hij ervaring met de problematiek van rouwverwerking bij kinderen. 

Marianne Witvliet illustreerde eerder 'Mam, waar was ik toen?', 'Pap, we krijgen een baby!' en 'Je mag zelf bidden'.

Leeftijd 4-7 jaar.

56 pag. gebonden. In mooie staat!