Geen producten (0)
 

Ree, Frank van - GGZ en Levensbeschouwing

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In de reguliere psychiatrie werd tot voor kort weinig of geen rekening gehouden met de - al dan niet religieuze - levensbeschouwing als heilzame dan wel ontregelende factor. Geestelijke verzorging en psychiatrische hulpverlening werkten los van en naast elkaar. Daarin is inmiddels gelukking wat verandering gekomen.

Er wordt zowel in de praktijk van de hulpverlening als in theorievorming en opleiding plaats ingeruimd voor de levensbeschouwing. Daarbij gaat het om twee terreinen, namelijk de plaats van de in Nederland van oudsher bestaande (vooral joods-christelijke en humanistische) overtuigingen in de geestelijke volksgezondheidszorg (behandeld in deel 1 van het boek), èn om die van vele allochtone medelanders.

Meer dan 15 schrijvers van verschillende professies en levensbeschouwelijke achtergronden hebben zich bereid verklaard mee te werken aan de totstandkoming van dit boek. Zij bespreken de huidige situatie in hun werkveld en geven hun mening over de door hen gewenste toekomstige ontwikkelingen (in deel 2 van het boek).

Het boek staat onder een vierkoppige redactie, waarvan de eindredactie in handen is van Frank van Ree.
Dr. Frank van Ree is psychiater en heeft verscheidene boeken geschreven. Recente boeken zijn Pedofilie - een controversiële kwestie, Levensbeschouwing en psychiatrie en Complete psychiatrie.

Uitg. 282 pag. pb. In zeer mooie staat Elders 17-20 euro