Geen producten (0)
 

Steinbacher, Sybille - Auschwitz een geschiedenis

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

'Iedereen die een korte en betrouwbare uitleg wil van hoe Auschwitz zich ontwikkelde tot het epicentrum van het massamoorden door de nazi's, kan niet om dit uitnemende, beknopte boek heen.' - Ian Kershaw

Als hét symbool van het kwaad in de moderne tijd zit Auschwitz in het collectief bewustzijn. De naam van deze Poolse stad, met het grootste concentratie- en vernietigingskamp in het Derde Rijk, is synoniem geworden voor de moord op de Europese joden. Sybille Steinbacher schildert de geschiedenis van Auschwitz knap en precies. Ze vertelt stap voor stap hoe iets wat in de jaren '30 voor elke Europeaan ondenkbaar was, in de loop van de Tweede Wereldoorlog een wijdvertakte industriële werkelijkheid werd, onder andere steunend op een ongekend misbruik van wetenschap en technologie. Hoe Auschwitz groeide en transformeerde tot een in alle opzichten verschrikkelijk oord, hoe zowel degenen die het leidden als degenen die er vernietigd werden in de oorlogsjaren in Polen terechtkwamen, en hoe dit alles kon gebeuren, is iets wat eigenlijk iedereen behoort te weten.

Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Auschwitz, zestig jaar na dato.

Sybille Steinbacher doceert moderne geschiedenis aan de universiteit van Bochum. In 2004/05 is zij visiting fellow van de Alexander von Humboldt Foundation aan het Center for European Studies van Harvard University. Ze schreef verschillende publicaties over de geschiedenis van de concentratiekampen en hun sociale context, waaronder Musterstadt Auschwitz (2000) en Dachau: Die Stadt und das Konzentrationslager in der NS-Zeit (1993).

Uitg. 132 pag.pb. Nieuwstaat en laatste exemplaar!