Geen producten (0)
 

Verweerd, Joke - Max Mol graaft een gang

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

Max de mol vindt zichzelf al best groot. Hij hoeft toch helemaal niet thuis te blijven, hij kan best ook gangen graven... Maar is Max al groot genoeg om dit te kunnen? Of... .
Het heeft lang geduurd, maar eindelijk (2004) durven christelijke uitgeverijen het aan om ook christelijke prentenboeken op de markt te brengen. Lof voor uitgeverijen die dit op zich hebben genomen, want voor de christelijke kinderboekenwereld is het heel hard nodig dat er ook prentenboeken worden uitgegeven!
De mol is op dit moment bijna een rage binnen de kinderboekenwereld, er verschijnen steeds meer boeken waarin de mol een hoofdrol heeft gekregen, denk maar eens aan "Ik wil de maan" of aan "Waar zit dat beest". Ook Joke Verweerd nam een mol als hoofdpersoon.

Max Mol is boos. Iedereen vindt hem te klein om mee te werken in de graafploeg. Hij moet thuis blijven bij mama. En dat is hij niet van plan. Hij bedenkt iets beters. Hij gaat zelf, helemaal alleen, een gang maken. Max komt erachter dat het toch heel moeilijk werk is, en hij verdwaalt zelfs! Gelukkig is er een koolmeesje dat Max helpt de weg terug te vinden. Als hij thuiskomt is de graafploeg ook al thuis. Gelukkig is niemand boos dat hij op pad is geweest, zijn vader is zelfs een beetje trots: Ons kleintje wordt groot, mama! zegt papa.

Leuk is het om naar aanleiding van dit boek samen met het kind een liedje te zingen over een molletje:

Kijk daar kruipt molletje rond
uit zijn holletje, uit de grond.
Zand en modder op zijn jas.
Een hoopje op het gras.
Graven met je handjes.
Bijten met je tandjes.
Wroeten met je snuit.
Hup, hup, molletje.
Kom je holletje uit.

Kijk, daar kruipt molletje rond.
In z'n holletje, in de grond.
Zand en modder op z'n jas.
Twee (drie,vier) hoopjes op het gras.
Graven met je handjes.
Bijten met je tandjes.
Wroeten met je kin.
Hup, hup, molletje.
Ga je holletje in.

Uitgeverij Mozaiek, 22 pagina's gebonden. In mooie staat!