Geen producten (0)
 

Carle, Eric - Hallo, rode vos !

€ 7,95
Op voorraad
Omschrijving

Wat weinigen weten is dat Goethe naast dichter, romanschrijver en filosoof een kleurentheorie ontwikkelde. Hierin stelt hij vast dat er drie primaire kleuren bestaan -rood, blauw en geel- waarmee je alle andere kleuren maken kunt en dat elke kleur een tegengestelde of complementaire kleur heeft. Carle heeft een hierop gebaseerd origineel kijkprentenboek bedacht.

Staar naar de zwarte punt in de afbeelding op de linkerpagina, dan naar de punt op de blanco rechterpagina en je ziet de afbeelding in complementaire kleur verschijnen: rood-groen, blauw-oranje, geel-paars. Het gaat over de verjaardag van Kleine Kikker waarop diverse dierenvriendjes hem komen feliciteren.

Links staat steeds een dier afgebeeld met erboven 2 en eronder ij regels tekst volgens eenzelfde stramien. Op de rechterpagina onderaan een zich herhalende regel tot het schattige einde.

Op de laatste pagina staan alle dieren bij elkaar. De illustraties zijn typisch Carliaans: geknipte/gescheurde figuren in vlekkerige kleuren. Genaaid met op de vierkante harde kaft een groene vos en de titel in rood! De binnenplatten bevatten de kleurencirkels.

Weer een geslaagd, fris, aantrekkelijk en educatief prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitg. Gottmer, 30 pag. In supermooie staat!   Laatste exemplaar!