Geen producten (0)
-32%
Gerdes, E. - De speelman op de Wildenborch
 

Gerdes, E. - De speelman op de Wildenborch

€ 4,95 € 3,36
Op voorraad
Omschrijving

Dit boek bevat het verhaal van een zekeren Nicolaas Rosdam, die, na eenige jaren in den vreemde zijn geluk beproefd te hebben, met een goed gevulde beurs huiswaarts keert. Niet ver van Lochem, waar zijn moeder woont, wordt hij door een ongeval aan zijn voet getroffen, waardoor het voortgaan hem moeilijk valt.

Dit is nog maar het begin van de ellende. In een herberg wordt hem al zijn goed afhandig gemaakt. De herbergier werpt hem, na hem beroofd te hebben, de deur uit. Kort daarna wordt hij gevangen genomen en opgesloten in den kerker van het kasteel De Wildenborch, dat Karel van Gelre veroverd had op Johan van Wisch, een woelziek edelman. De zoon van Johan, Joachim van Wisch, stelde vele pogingen in 't werk, om zich weer van dit kasteel meester te maken en zocht op allerlei manieren aan Karel afbreuk te doen. Nicolaas, dien men voor een spion van Joachim houdt, wordt op den Wildenborch gevangen gezet. Toch blijft hij, hoe ook alles tegen hem schijnt te zijn, op God vertrouwen.

Op wonderlijke wijze wordt hij gered, vooral door toedoen van een half onnoozelen, rondzwervenden liedjeszanger, aan wien Nicolaas een weldaad had bewezen. De onschuld van Nicolaas komt aan het licht, hij wordt uit zijn gevangenis verlost, krijgt zijn geld terug en ontmoet zijn moeder. De goddelooze herbergier, die hem beroofd had, ontvangt zijn verdiende straf.

Uitgeverij  de Vuurtoren, 120 pagina's gebonden. In goede staat.