Geen producten (0)
 

Geesink, dr. W. - Van 's Heeren Ordinantien (compleet)

€ 29,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In de eerste afdeeling wordt gehandeld over: de wereldorde, de wereldorde en Gods souvereiniteit, de natuurlijke wereldorde en Gods almacht, de zedelijke wereldorde en Gods almacht, menschelijke vrijheid en Goddelijke almacht, het wonder, de zedelijke wereldorda en Gods goedheid, het geluk der slechten en het ongeluk der goeden, het ongeluk der kinderen om de slechtheid der vaderen.

In de tweede afdeeling: Calvinisme en Fatalisme (waarbij wordt besproken: de - gepraedestineerde dief, de Islam, de Stoicijnen, Spinoza, monistisch Fatalisme, mechanisch Monisme), (Calvinisme en-Casualisme (waarbij afzonderlijk een plaats vinden: Pelagianisme en Arminianisme, het Gebed, het gebruik der middelen, de Epicurun)

In de derde afdeeling: schepping, schepping van hemel en aarde, het licht, uitspansel en aarde, de planten, het eerste „leven" op aarde, zon, maan en sterrem, de ; dieren, de versteeningen, de evolutieleer, de mensch.

(En dat is dan nog maar het eerste van de vier deelen die deze serie rijk is. Dit artikel bevat de complete originele uitgave uit 1908.

Uitg. W. kirchner Ansterdam, 4 delen gebonden, in goede staat. Dee 2 bovenaan wat gerafeld, verder zeer mooi.