Geen producten (0)
 

Harinck, ds. C. - De Schotse Verbondsleer van Robert Rollock tot Thomas Boston

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

De leer van het verbond is onmiskenbaar om de relatie tussen Adam en zijn nakomelingen te verstaan. Alleen vanuit deze relatie ontvangen wij een Bijbels inzicht in de val van de mens. Ook is de de verbondsleer noodzakelijk om de betrekking te verstaan tussen Christus en zijn uitverkorenen. Daardoor ontvangen wij een recht inzicht in de verlossing van de gevallen mens.
Wie een antwoord zoekt op de vragen van ellende en de verlossing van de gevallen mens buiten de leer van de verbonden om, moet tot dwaling vervallen. Het verband met de geldende leer van het verbond in andere reformatorische landen komt in de eerste plaats aan de orde in de opvatting van Schotse theologen tot aan de tijd van Thomas Boston.
Er bestaat een nauwe verwantschap tussen de Schotse opvatting over de leer van de verbonden en die van de Gereformeerde Gemeenten. In de bespreking van de leer van het genade verbond worden vooral de zaken behandeld die de kerk beroerd hebben; de plaats van de beloften in de prediking, het aanbod van genade en de leer van de drie verbonden. Niet om de tegenstellingen aan te scherpen, maar om de waarheid te betrachten in liefde, worden deze zaken besproken.
ISBN: 9033602156

Gebonden - De Banier - Utrecht - 1986 - 223 pag. In zeer mooie staat!  Theologie2024