Geen producten (0)
 

Spurgeon, C.H. - Juweeltjes

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

Uit de zeer vele publikaties van de grote Spurgeon zijn in dit boek een grote aantal juweeltjes bijeengebracht. In deze uitgaven staan de mooiste gedachten en uitspraken van de Prins der predikers. Dat Spurgeons boeken - ondanks de veranderde tijden- ook voor onze tijd betekenis hebben mag blijken uit het hierna volgende citaat:

,,De Christen sterft nooit te laat. Die oude vrouw is tachtig jaar oud. Zij zit in een ellendige kamer, bevend bij een handvol vuur. Zij wordt door de liefdadigheid ouderhouden. Zij is arm en ellendig. Zij leefde te lang, en iedereen zegt: Waartoe is zij nut? Vroegr mag zij van nut geweest zijn; maar zie haar nu eens aan! Zij kan ternauwernood eten, en haar voedsel moet in haar mond gestoken worden. Zij kan niet lopen. Wat nuttigheid heeft nog haar leven?

Keurt het werk van uw Meester niet af. Hij is een te goede landman, om zijn tarwe te lang op het veld te laten, zodat zij uitloopt. Gaat en bezoek haar eens, en zij zal u dingen verhalen, die u gedurende ue gehele leven vreemd bleven. Of, als zij niet meer spreken kan, dan zal haar stille, opgeruimde onderwerping u leren, hoe ook gij u onder het lijden te gedragen hebt; zodat er toch nog iets is, dat hij van haar leren kunt."

Uitg. groot Goudriaan, 192 pag. gebonden, in goede staat!