Geen producten (0)
 

Packer, J.I. - Geen zee te hoog

€ 9,95
Op voorraad
Omschrijving

In heel de westerse wereld kampt de Kerk met de immens sterke invloed van het secularisatieproces. Velen luiden de alarmbel over de crisis die dit proces veroorzaakt in de Kerk zelf en in de levens van veel christenen. Het is juist deze crisis die de westerse Kerk opnieuw gevoelig maakt voor wat we zouden kunnen noemen: het puriteinse ideaal.

De glorie van een christenleven, een kerkelijk leven waarin God werkelijk centraal staat en Hij de eer krijgt die Hem toekomt. Een leven dat ten volle op God Zelf gericht is en daarom een voldoening kent waarbij alles verbleekt wat de wereld te bieden heeft. in het najagen van dit ideaal was de puriteinen geen zee te hoog.

Vervolging, gevangenschap en een veelheid van andere ontberingen hebben hen niet kunnen afschrikken. J.I. Packer is al ruim veertig jaar gegrepen door de geestelijke rijkdom die de puriteinen in hun vele geschriften hebben nagelaten. in de inleiding op dit boek vertelt de schrijver dat zijn belangstelling met name altijd is uitgegaan naar de puriteinse spiritualiteit en naar het puritanisme als geestelijke vernieuwingsbeweging.

Deze belangstelling komt duidelijk naar voren in hoofdstukken met titels als 'De spiritualiteit van John Owen' en 'Het puritanisme als opwekkingsbeweging'. Volgens Packer is het puritanisme in wezen een geestelijke beweging, zeer sterk gericht op God en op werkelijke vroomheid. juist daarom zijn veel van de puriteinse geschriften van grote waarde voor de Kerk van vandaag.

Packer weet de lezer op inspirerende wijze binnen te voeren in de unieke geestelijke rijkdom die het puritanisme kenmerkt.

Uitg. Groen, 159 pag. pb. In zeer mooie staat!   Elders 15 euro!