Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Hoftstra, D.E. - Exodus

€ 8,95
Op voorraad
Omschrijving

In de synagoge wordt de hele Tora, van Genesis tot en met Deuteronomium, in één jaar doorgelezen. Uit de vroege middeleeuwen is ook een driejarige cyclus bekend, die door de oude christelijke kerk is overgenomen. Tussen Pasen en Pinksteren wordt in 1996 Exodus I-24 gelezen, de verhalen over Mozes, de uittocht uit Egypte en de wetgeving bij de Sinaï.

D. Hofstra geeft uitleg bij die verhalen en brengt ze in verband met het Nieuwe Testament. D. Monshouwer auteur van eerdere boeken in deze serie, wijst op de liturgische verbanden tussen Pesach en Pasen, o.a. aan de hand van vertalingen uit oude joodse geschriften. Ook laat hij zien hoe men vroeger tot het berekenen van de Veertigdagentijd, de 40 vastendagen voor Pasen is gekomen.

Een informatief en helder geschreven boek met materiaal voor allen die alleen of in een studiegroep op zoek zijn naar achtergronden bij de teksten. In veel kerkelijke gemeenten bestaat belangstelling voor joodse feesten en hun samenhang met het christendom. Hier wordt zowel praktisch - datum, schriftlezingen - als inhoudelijk op de verhouding tussen Pesach en Pasen, Sjavoeot en Pinksteren ingegaan.

Uitg. Boekencentrum, 172 pag. pb. in mooie staat!