Geen producten (0)
 

Huntington, William - Het koninkrijk der hemelen ingenomen door gebed

€ 13,95
Op voorraad
Omschrijving

Een verhaal van de overbrenging des schrijvers, uit het koninkrijk des Satans, tot het Koninkrijk Gods

Tussen Goudhurst en Cranbrook in Zuid-Engeland werd in 1745 de schrijver van dit boek geboren. Naar hij zelf zegt: ,,Om vele kwade dagen te zien". Maar hij mocht ook getuigen: ,,Geloofd zij God voor Zijn grote genade".

Oorspronkelijk heette hij Hunt, een naam die hij later veranderde. Zijn jeugd is zeer armoedig geweest en bij het opgroeien leidde hij een zwerversbestaan. Maar door Zijn grote kracht riep hem de Heere uit de duisternis van zijn zondig bestaan. Niet alleen werd hij gebracht tot Gods wonderbaar licht in Christus, maar de God des Verbonds wilde hem ook gebruiken in Zijn wijngaard.
In dit boek vertelt hij zijn wonderlijk levensverhaal. Een verhaal met veel geestelijke ervaringen, maar ook vol onderwijs voor een behoeftig volk.

Groot was de smart toen hij stierf. In Engeland werd bij het sterven van een predikant de preekstoel met een rouwfloers omhangen. Huntington verzocht zelf dit voor hem niet te doen, om de smart niet te vergroten. Niettemin werd zijn verscheiden ervaren als een verschrikkelijke stilte. En godsgezant had zijn aardse loopbaan geëindigd en zijn kudde rouwde over hem met ,,een zeer grote rouwklage''.

Westfriese boekhandel, 216 pag. gebonden. In mooie staat