Geen producten (0)
 

Vermaeten, Ellen - De vijand was mijn bondgenoot

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het oorlogsverleden van mijn vader....

De Duitse familie Vermaeten was in 1926 bewust naar Nederland gekomen, omdat ze niets met het fascistische Duitse regime te maken wilden hebben. Maar ook daar bereikt zowel Heinz als zijn vader het bevel om in het Duitse leger te dienen. Op 80-jarige leeftijd vertelt Heinz zijn al die tijd verzwegen belevenissen aan zijn dochter Ellen - het verhaal van een Duitse soldaat die tegen zijn zin moet vechten met het nazileger in Rusland en Italië, en zijn krijgsgevangenschap moet doorbrengen in Egypte. * Dochter Ellen Vermaeten beschrijft het oorlogsverleden van haar vader, een verhaal dat er meer dan 60 jaar op heeft gewacht om verteld te worden.

* Indrukwekkende biografische roman over aspecten van de Tweede Wereldoorlog, waarover in Nederland niet veel bekend is.

* Uniek verhaal, met veel historische documenten. Ellen Vermaeten (1956) Is opgegroeid in Tolkamer (Gelderland), waar haar ouders een elektrotechnisch bedrijf hadden. Na haar MBO opleiding ging ze aan het werk. Op 20 jarige leeftijd verhuisde ze naar Zevenaar. Sinds 2006 woont Ellen in Meppel Tegenwoordig werkt ze bij de gemeente Midden Drenthe.

Uitgeverij de Banier, 382 pagina's pb. In mooie staat! Slechts 7,95 (Nieuwprijs is 16,95)