Geen producten (0)
 

Waddle, Scott - Met een goed geweten

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

Toen een atoomonderzeeër van de Verenigde Staten in aanvaring kwam met een Japanse vissersboot in februari 2001 was dat internationaal nieuws. De rol van de marinecommandant Scott Waddle, kapitein van de USS Greeneville, stond centraal bij dit ongeluk en de gevolgen ervan.
In februari 2001 komt de Amerikaanse atoomonderzeeer USS Greeneville in de buurt van Hawai in aanvaring met de Japanse vissersboot Ehime Maru. Negen mensen van de vissersboot komen hierbij om het leven. In dit boek doet de kapitein van de USS Greeneville, Scott Waddle (1959), verslag van de gebeurtenissen.
De christelijke en gelovige Waddle vertelt zijn leven, zijn kindertijd (‘welke gebeurtenissen uit mijn jeugd hebben mijn latere leven beinvloed?’), zijn militaire opleiding, het leven aan boord van een onderzeeboot, het ongeluk en de tijd na het ongeluk toen er onderzoek werd gedaan naar de toedracht en de rechtszaak die volgde. Waddle neemt volledige verantwoordelijkheid voor het ongeluk. Hij wordt gesteund door zijn vrouw, familie en zijn geloof.
Waddle heeft diep berouw en in december 2002 reist hij naar Japan waar hij aan familieleden van de slachtoffers persoonlijk zijn verontschuldigingen gaat aanbieden. Een uit de eerste hand, persoonlijk verslag van een tragisch ongeluk.

Scott Waddle | waar gebeurd | persoonlijk verslag | Amerikaanse marine | ongeluk.

ISBN: 9789043507493

Paperback - Kok - 264 pag. In goede staat!