Geen producten (0)
 

Defonseca, Misha - Misha (Waargebeurd verhaal)

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

In dit waargebeurde verhaal worden we door de zevenjarige Misha meegenomen op haar wonderbaarlijke avonturen door de wouden van België, Duitsland, Polen Oekraïne, en verder. Aan het begin van WO II worden haar ouders, die joden zijn, gedeporteerd en zij vlucht weg uit haar pleeggezin met maar één ding voor ogen: haar moeder terugvinden, die “in het oosten” zou zijn. Ze moet overleven op voedsel dat ze steelt uit boerderijen, vlees van karkassen, wormen, planten, bladeren, en grotendeels haar eigen wilskracht. Onderweg sluit ze vriendschap met wolven, komt ze in aanraking met de gruwelijkheden van de oorlog en kan ze uiteindelijk terugkeren naar haar oude thuis, Brussel.

Aan het einde van het boek vond ik het jammer dat er zo snel over Misha’s leven werd gegaan eenmaal haar kindertijd achter de rug was. Ik had er gerust meer over willen weten. Ook blijft Misha, die dit boek pas recent schreef, heel oppervlakkig over hoe ze alles wat ze toen heeft meegemaakt, nu ziet. Ze focust zich namelijk de hele tijd op hoe ze het toen meemaakte, wat ze toen voelde en deed. Al is het natuurlijk duidelijk dat ze nooit echt zal aarden in de ‘mensenwereld’ en in haar hart altijd een klein beetje wolf zal blijven.

Maar het boek heeft mijn verwachtingen overtroffen omdat mijn verwachtingen nu eenmaal niet erg hoog waren. De schrijfstijl is eenvoudig en recht voor de raap, een literair hoogstandje is ‘t zeker niet, maar het geeft je een totaal ander gezichtspunt op de gruwelijkheden van WO II, wat het toch een aanrader maakt

The house of books, 251 pag. pb. In mooie staat!