Geen producten (0)
 

Valkenburg, Rik - In het woedend golfgeklots 2

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

Het ligt bij velen nog vers in het geheugen. Zeker bij hen die het hebben meegemaakt. Het leeft nog steeds, ook in onze sarnenlevinq. Zijn de Deltawerken daar geen voorbeeld van? 1 februari 1953: Nederland werd getroffen door een watersnoodramp. Een hevige storm met orkaankracht beukte onze kusten, dijken begaven het, noodklokken luidden. De gevolgen waren verschrikkelijk, velen vonden de dood in de woedende golven. Onuitsprekelijk was de nood en ellende, de wanhoop en de rouw.

Dit boek geeft impressies van sommigen die de ramp bewust meemaakten en "aan den lijve" hebben ondervonden in allerlei plaatsen....

Rik Valkenburg, de interviewer, wist de mensen aan het praten te krijgen. Allerlei angstige, droevige, maar ook mooie en ontroerende verhalen, zijn geboekstaafd.  Met interviews met ds. A. Hoogerland en de gebroeders ds. C. en F. Harinck. 
Met indrukwekkende foto's. 

Heel wat gedichten(jes) staan als intermezzi tussen de reportages, terwijl ook een aangrijpend Rampverhaal is opgenomen van de schrijver J.W Ooms (t). Het geheel is een schokkend relaas over het rampgebeuren... opdat wij niet vergeten.

310 pagina's gebonden. In zeer mooie staat!