Geen producten (0)
 

Uit Sions zalen - Bundel geestelijke liederen

€ 12,95
Op voorraad
Omschrijving

137 liederen van dichters uit de Nadere Reformatie of mensen die in dezelfde traditie stonden.

De bundel verdient veel lof - maar er blijven ook vragen. Lof allereerst voor het uitgangspunt: het is historisch waardevol dat deze gedichten van auteurs als Van Lodenstein, Sluiter, Ledeboer en anderen aan de vergetelheid zijn ontrukt. Wat de inhoud van de gedichten betreft valt op dat hier de volle bijbelse breedte te vinden is die ook de psalmen kenmerken.

Klaagtonen bij het erkennen van de schuld voor de Heere, maar ook een juichend roemen in Hem en vaste zekerheid omtrent het verworven heil.

Mooie melodieën
Ook muzikaal gezien valt de bundel Uit Sions Zalen te prijzen. De leden van de werkgroep hebben de oorspronkelijke melodieën, die door de dichters zelf werden aangegeven, opgezocht en gebruikt. Dit versterkt het authentieke karakter van de bundel.

Waar geen melodie was aangegeven heeft men er zelf een gemaakt en ook de nieuwe melodieën zijn over het algemeen zeer acceptabel. De harmonisaties heeft men voor een groot deel laten verzorgen door beroepsmusici, o.a. Jan van Gijn en Henk C. de Gelder. Opvallend dat die componisten in hun harmonisaties niet de platgetreden paden gaan die nogal eens in bundels met geestelijke liederen betreden worden.

Uitstekende opzet
De opzet van de bundel is uitstekend. Vooraf gaat een uitgebreide inleiding over het lied van de Nadere Reformatie. Achterin biografische aantekeningen over de dichters en aantekeningen over herkomst en verspreiding van de melodieën.

Uitg. ds GH kersten Onderwijscentrum, In zeer mooie staat! Wel naam voorin