Geen producten (0)

Werfhorst, Gerrit Jan van de - Looft God, looft Zijn naam alom - Psalm 145, 146,147,141 en Psalm 150

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 20453
EAN code Opus10-125
Omschrijving

Van de psalmen uit deze bundel zijn de bewerkingen van psalm 147, 141 en 150 (m.u.v. het trio en de fuga) geschreven als orgelsoio tijdens een concert, georganiseerd door de "Bond tegen het vloeken" in de Grote of St. Nicolaaskerk te Elburg. Het mag duidelijk zijn dat tijdens dit concert het accent lag op het gebruik van de naam des Heeren.

In psalm 147 wordt d.m.v. een vrolijke thema de opdracht uitgebeeld om 's Heeren lof ten hemel te laten rijzen. Daarna wordt in de verstillende bewerking van psalm 141 het gebed om een "wacht voor mijne lippen" en het "behoeden van de deuren van mijn mond" uitgebeeld.
Als antwoord daarop wordt afgesloten met een uitbundige bewerking van psalm 150 waarin wordt verteld hoe het loven van Gods naam moet geschieden. Het "bazuingeklank" wordt gehoord wanneer de melodie uitkomt in het pedaal.

De uitbreiding van psalm 150 naderhand betreft een trio met een levendige tegenstem en een fuga waar in het thema de eerste en vijfde regel zijn verwerkt. Ook de psalmbewerkingen van 145 en 146 zijn naderhand toegevoegd en in de bewerkingen komen ook deze psalmen duidelijk als lofpsalm naar voren. Het geheel is aaneen geschakeld d.m.v. tussenspelletjes waardoor een psalmsuite ontstaat. De bewerkingen kunnen echter ook allen afzonderlijk worden gespeeld.

Uitg. 16 pag. Nieuw! Zie voorbeelden bij de afbeeldingen!