Geen producten (0)
 

Elsschot, Willem - Zot van Elsschot (Radio-serie) Actie!

€ 8,90
Op voorraad
Omschrijving

Een radioserie in 8 cd's van Pat Donnez.

In 'Zot van Elsschot' laat Pat Donnez acht prominente Vlamingen en Nederlanders los op hun favoriete auteur Willem Elsschot. Ze gaan op tocht en nemen u mee naar plekken en ook naar mensen die zo mogelijk nog gekker zijn van Elsschot dan zijzelf. Ze duiken in Elsschots boeken en in de archieven. Acht documentaires dus, met elke keer een andere zot. Ze spelen zich af in Antwerpen, natuurlijk Antwerpen, maar ook in Rotterdam, Blauberg en Parijs.

Acht persoonlijke Elsschot-verhalen. Met auteurs Arnon Grunberg, Guido Lauwaert, Annelies Verbeke en Bart Van Loo, fotograaf Michiel Hendryckx, acteur Chokri Ben Chikha, schilder Luc Tuymans, kerkjurist Rik Torfs, wetenschapsfilosoof Jean-Paul Van Bendegem en Antwerps burgemeester Patrick Janssens, Elsschots kleinzonen Willem Dolphyn en Jan Maniewski, onderzoekers Koen Rymenants en Peter de Bruijn en vele anderen.

Samensteller en presentator Pat Donnez is schrijver, dichter, performer en radiomaker. Hij maakte eerder o.a. de bekroonde series 'Bomans & Bomans' (over Godfried Bomans), 'Het Leven gelijk het leven is' (Over LP Boon) en het spraakmakende interviewprogramma 'Titaantjes'. Een productie van VRT/Klara in samenwerking met deBuren, Antwerpen Boekenstad en het Willem Elsschot Genootschap. Eindredactie en Samenstelling Rolly Smeets.

Nieuw! Laatste exemplaar. van 13,90 voor slechts 8,90.