Geen producten (0)
 

Marion, Sander van - Unlimited, grenzeloos!

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

„Waar een "Europa zonder grenzen" momenteel een nieuw en actueel fenomeen is, heeft muziek door alle eeuwen heen grenzen overschreden". Het lijkt wel een stelling uit een proefschrift. In werkelijkheid is het echter niets anders dan de ouverture van een beschrijving over de ''grenzenloze activiteiten'' van Sander van Marion. Europa zonder grenzen, en ziedaar: elf orgels uit zeven verschillende landen worden bijeengebracht op de tot wereldbol omgetoverde zilveren schijf van Van Marion.

Van Marions eigen werk wordt tentoongespreid op orgelreuzen te Ottobeuren, Toronto, Passau en Toulouse. Het gaat om drie improvisaties en een Aubade Maestoso "Holy, Holy, Holy". Vanuit effectief oogpunt is het verbluffend hoe Van Marion zijn technische hoogstandjes prijsgeeft. Hij wekt complete beelden op, zoals stormachtige windvlagen en woelige zeeën, rondmarcherende harmonieverenigingen, het kneden in een stuk deeg of het smeren met een grote verfkwast. In veel gevallen zijn de improvisaties heel apart pakkend, soms ook komisch, in geen geval steriel. Het zijn vooral spontane uitingen, waarin veel vuurwerk-de sterke kant van Van Marion- wordt geëtaleerd.  

Op vakantie zal menigeen een bezoek aan het oudst bespeelbare orgel ter wereld, in Sion (Zwitserland), hebben gebracht. Het hoogbejaarde instrument heeft bepaald iets eigens in de EchoFantasie van Scronx. De Spaanse trompetten doen het goed in La Almunia. En wat te denken van de wollige klanken uit Toulouse in Verset de Procession van Dubois? Welkom. De Flute Tune van Arne, het Concerto van Walther en de Toccata van Seixas zorgen voor wat gezelligheid. Op vaderlandse bodem wordt onder meer Den Haag aangedaan. Ook Bachs Toccata en Fuga in d is op cd opgenomen. Hij Dan de Cantilena van Rheinoerger. Met vaart zingt dit werk door de Lutherse. Een fijnbesnaarde Finale van Mendelssohn-Bartholdy sluit het uit zeventien werken bestaande programma heel gevoelig af.

Zeer mooi, slechts 6,95