Geen producten (0)
Nu tot 40% korting!
-50%
Dietrich Bonhoeffer - Een bijzonder verzetsverhaal
 

Dietrich Bonhoeffer - Een bijzonder verzetsverhaal

€ 9,99 € 4,95
Op voorraad
Omschrijving

Deze biografische documentaire vertelt het bijzondere verhaal van het verzet van Dietrich Bonhoeffer (1908-1945) tegen de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bonhoeffer is een welgestelde en goed opgeleide theoloog die zo intens in zijn idealen gelooft dat hij er de dood voor over heeft.
In 1933 wordt hij lid van de Belijdende Kerk omdat deze kerk weigert Hitlers rassenwetten en antisemitisme te accepteren. Een van de morele dilemma's waarmee Bonhoeffer worstelt, is de vraag of het gebruik van geweld tegen de nazi's gerechtvaardigd is. Naast veel andere vormen van verzet kiest hij er uiteindelijk voor om ook mee te doen met het plan om een einde te maken aan het leven van Hitler. Zijn betrokkenheid resulteert in een twee jaar durende gevangenschap, die eindigt op 9 april 1945, als hij door de nazi's wordt opgehangen.

___________________________________________________________________________________

For those who want a close and intimate portrait of Bonhoeffer. This video follows the life of the martyred theologian as vividly recalled by those closest to him: his friends, family, and students. Included are Bonhoeffer family photographs that have never been shown before. An emotionally wrenching documentary that probes the struggles and motivations of Bonhoeffer in a way that makes one ask anew: "What does it mean to be a Christian in the 20th century world?"