Geen producten (0)
Nu tot 50% korting!
-41%
Rail Away - Nederland, Portugal en Spanje
 

Rail Away - Nederland, Portugal en Spanje

€ 5,95 € 3,50
Op voorraad
Omschrijving

Rail Away is een fascinerende serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. Elke aflevering is een onderneming waarbij een traject langs een aantal bijzondere locaties wordt afgelegd, met de trein als leidraad. daarnaast is er ruim aandacht voor spoorbouw, treinen, landschappen en culturen. In dese afleveringen; Nederland, Portugal en Spanje. Over Portugal en Spanje hieronder meer...

Spanje: In Baskenland ligt tussen de twee belangrijkste steden, San Sebastian en Bilbao, een smalspoorlijn. Een rit daarover geeft een goed beeld van dit mooie, onbekende deel van Spanje. In deze aflevering de reis tot Durango en een museumlijn met stoom als herinnering aan het vroegere smalspoornet. Van Durango naar Bilbao over de oudste smalspoorlijn in dit deel van Spanje. Een verdere kennismaking met Baskenland maken we in de trein naar Bermeo aan de kust. Voor nostalgie zorgt een stoomtrein op een museumlijn.

Portugal: Over de nieuwe hogesnelheidslijn van Portugal uit het oude hart van Lissabon, langs moderne bouwsels van een wereldtentoonstelling en de rivier de Taag naar Coimbra. Als tegenstelling op de hogesnelheidslijn aansluitend een reis naar Figuera da Foz aan de kust over een boemellijntje.

Speelduur: 80 minuten