Geen producten (0)
-50%
7 110
 

Budding, ds. D.J. - Geen Rund in de stal

€ 17,95 € 8,95
Op voorraad
Omschrijving

Ziekte onder het vee is een schrikkelijk oordeel Gods, zegt ds. A. Hellenbroek. In ziekte onder het vee zien wij de vinger Gods, zegt ds. B. Smijtegelt. Ziekte onder het vee is een kastijding die wij verdiend hebben, die wij nodig hebben tot onze vernedering, zegt ds. J. Baruëth. "Heeft Hij geslagen? Hij zal verbinden. Heeft Hij verscheurd? Hij zal genezen."

In een woord vooraf zegt de uitgever: "Het is belangrijk om kennis te nemen van de moeilijke omstandigheden waarin ons land terechtkwam, MKZ, en wat de Heere ons hiermee te zeggen heeft. Ook als er geen besmettelijke ziektes onder het vee zijn en er weer gezonde koeien in de wei rondlopen, behoudt dit boek zijn waarde. Het zien van gezond vee moet ons verwonderen. Het is een bewijs dat de Heere ons nog onderhouden wil en onze dodelijke dag niet begeert."

Het boek bevat preken van de oudvaders Hellenbroek ("Wegens de sterfte van het rundvee", over Exodus 9:3), Smijtegelt ("Op de sterfte van de beesten", over Joël 1:18, 19, 20) en Baruëth ("Davids wijze keuze en ware boetvaardigheid", over 2 Samuël 24:11 t/m 17). Daarnaast zijn preken opgenomen die in april van dit jaar zijn uitgesproken tijdens bidstonden in Barneveld (ds. C. Hogchem), Waarder (ds. D. J. Budding) en Veenendaal (ds. C. Sonnevelt). Smijtegelt verwoordt een gezamenlijke boodschap: "Wat moeten wij doen? Bidden, zuchten, huilen en zoals het vee schreeuwen tot God."

Uitg. de Ramshoorn, 163 pag. gebonden,  Laatste exemplaar!