Geen producten (0)
 

Aalst, GJ van / P den Ouden ea - Van Heidelberg naar Dordrecht en terug

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het belang van de Heidelbergse Catechismus toen en nu

In 2013 bestond de Heidelbergse Catechismus vierhonderdvijftig jaar. In 2017 herdenken we vijfhonderd jaar Hervorming, in 2018 en 2019 vierhonderd jaar Synode van Dordrecht. In deze herdenkingen heeft de Stichting Vrienden van Heidelberg en Dordrecht aanleiding gezien om met deze speciale uitgave te komen.

Graag brengt de Stichting de Heidelberger, die vandaag de dag nog even actueel en pakkend is, met dit herdenkingsboek onder de aandacht van een breed publiek. De Stichting hoopt dat het lezen van de diepste levensvragen die in dit warme, bevindelijke en pastorale geschrift worden blootgelegd, vrucht mag afwerpen in ieders persoonlijk leven. Dat geldt ook voor de inwoners van Duitsland, waar dit leer- en troostboek is ontstaan, maar waar velen niets meer van de Catechismus afweten.

Als ‘vrienden’ van Heidelberg en Dordrecht en dankbaar voor het geschenk van de Catechismus zet de Stichting zich in voor het breed verspreiden van gereformeerde geschriften in het Duitse taalgebied. Ze hoopt daarmee dat op die manier de schatten van Heidelberg en Dordrecht hun weg (ook) weer terugvinden naar Duitsland.

Uitg. 100 pag Nieuw! Nu 4,95