Geen producten (0)
-35%
Belder, ds. J. - Ziek van de kerk? (Actie!)
 

Belder, ds. J. - Ziek van de kerk? (Actie!)

€ 19,95 € 12,95
Op voorraad
Omschrijving

iek van de kerk is het persoonlijke verhaal van een predikant die na een periode van langdurige stress een burn-out krijgt en daarna wegzinkt in een flinke depressie. Openhartig schrijft de auteur over het tijd-, geld- en energieverslindend fusieproces, waarbij drie kerken in 2003 werden samengesmeed tot één. Hij gaat in op de drama’s die zich vervolgens afspeelden in lokale gemeenschappen.
Kerkelijke gemeenten raakten verdeeld. Familieverhoudingen kwamen onder druk te staan. Mensen werden innerlijk verscheurd. Velen kwamen voor een onmogelijk dilemma te staan. Veel aandacht wordt gegeven aan de psychische gevolgen van kerkelijke twisten.

Ziek van de kerk is samengesteld uit dagboekfragmenten, toegelicht en aangevuld met literatuur en daarnaast geïllustreerd met vele voorbeelden uit alle tijden. Zo wordt helder wat de patiënt doormaakt en wat de effecten van burn-out en depressie zijn op zijn leven. Gelukkig zijn er ook perspectieven. Een verhelderend boek, zowel voor ‘lijdenden’ als voor de omstanders.
Een boek dat ook de kerken wat te zeggen heeft...

Nieuw! Nu van 19,95 voro slechts 12,95. OP=OP