Geen producten (0)
 

Spruyt, B.J. - Voor Religie en Vrijheid

€ 24,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKCL-9720
EAN code 9789078833000
Omschrijving

Protestantse teksten over rechtstaat, tolerantie en christelijk burgerschap. Dit boek presenteert 15 teksten uit de geschiedenis van Reformatie en Reveil over christelijke vrijheid, de rechtstaat en tolerantie.

Er staan bekende traditionele teksten in als het Plakkaat van Verlatinge en de Blijde Inkomste, teksten van Luther en Calvijn en Guido de Bres, gedichten van Valerius, beschouwingen van Groen van Prinsterer en A. F. de Savornin Lohman, van O. Noordmans en Paul Scholten, en stukken van A. A. van Ruler en Gerrit Holdijk over ‘theocratie’.

De bedoeling van het boek is om duidelijk te maken dat het liberale verhaal over onze democratische rechtstaat (waarin wordt beweerd dat we die dankzij de Verlichting en Franse revolutie op het christendom hebben veroverd) niet klopt. De christelijke traditie is van onopgeefbaar belang geweest voor het ontstaan van onze rechtstaat, en blijft onmisbaar om die rechtstaat en echte tolerantie in stand te houden.

Dr. B.J. (Bart Jan) Spruyt is onder meer universitair docent aan het Hersteld Hervormd Seminarie, docent geschiedenis en maatschappijleer aan het Wartburg College te Rotterdam en columnist

Nieuw! ISBN 9789078833000