Geen producten (0)
1 2
 

Norel, K. - Engelandvaarders

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Spannende avonturen in bezettingstijd... De spannende, soms hartverscheurende klassieker Engelandvaarders bestaat uit Vogelvrij, Vuur en vlam en Verzet en victorie. Deze beroemde trilogie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in bezet Nederland en in het vrije, dapper vechtende Engeland. De moedige vrienden Evert Gnodde en Jan Koekman voeren samen een heldhaftige strijd om onder het juk van de nazi's uit te komen. Zij doen hun plicht in bezettingstijd en wagen zelfs hun leven voor het vaderland.
'Generatie na generatie heeft kunnen constateren dat er volop actie is in de befaamde oorlogstrilogieën van deze meesterverteller.' Vrij Nederland

Klaas Norel (1899-1971) was journalist. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij als een van de eerste journalisten gearresteerd. Na zijn vrijlating dook hij onder en ging werken voor de verzetskrant Trouw. Na de oorlog bouwde hij een indrukwekkend oeuvre op. Bekendheid verwierf hij met titels als Engelandvaarders en Bestevaer, een roman over Michiel de Ruyter.

Uitg. v t Goor, Nieuw! 572 pag. gebonden!   drie boeken in 1 band, in zeer mooie staat. Hardcover