Geen producten (0)
 

Mouthaan, Hans - De man met de rode baret

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

De achterkant van het boek doet het niet vermoeden... De man met de rode baret wordt tot de laatste bladzijde niet bekendgemaakt... Hoewel de oudere lezer wel het vermoeden heeft wie de man met de rode baret is, zal de jongere lezer dit minder snel beseffen en het boek in één adem uitlezen.

Het verhaal begint met Hermann en Ernst die, terwijl Marthe de keukenmeid kruiden halen is, op zolder rondneuzen en in een oude kist een rode baret met oude kleren vinden. Marthe is eerder terug als ze dachten en als Ernst met zijn rode muts door het luik heen de keuken inkijkt, krijgt Martha de schrik van haar leven...

Dit is de start van een mooi verhaal. Het verhaal speelt in de tijd van de boerenopstand in Duitsland. De boeren komen in opstand tegen de adel en er breekt een zeer onrustige tijd aan.

Ernst woont op een mooi kasteel in de omgeving van Eisenach. Het is tevens de tijd van Maarten Luther. Steeds meer mensen keren de leer van Rome met de aflaten de rug toe. Luther is vogelvrij verklaard en kan door iedereen om het leven worden gebracht.

Op een dag komt er een gast op het kasteel van kasteelheer Hans Berlepsch. Het is een man met een rode baret op... Wie deze man is, moet de lezer zelf maar lezen, maar zoals gezegd blijft dit spannend tot de laatste bladzijde.

Een mooi boekje met een goede Bijbelse strekking!  vanaf 10 jaar.

Uitgeverij Mes, 141 pagina's gebonden. Nieuw!