Geen producten (0)
 

Kraijo, Ineke - Verdacht (Nieuw jeugdboek!)

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Dit realistische verhaal speelt zich grotendeels af op school en is geschreven door de in Cuijk wonende Ineke Kraijo. Het is haar eerste boek bij De Vier Windstreken. Eerder dit jaar verscheen de goed ontvangen historische roman 'Kate'. Zo noemde het Nederlands Dagblad deze young adult roman 'een indrukwekkend boek ... mede door het grote inlevingsvermogen van Kraijo'.

 "De elfjarige Silke woont met haar moeder in Rotterdam. Als ze op een dag uit school komt, is haar moeder verdwenen. Wel is er een onbekende vrouw in huis, maar die weigert te zeggen waar haar moeder is. Silke moet voorlopig gaan logeren bij haar oom, tante en nichtje Janita in een dorp in Zeeland. Samen met een vriendin probeert ze te ontdekken wat er met haar moeder is gebeurd. Ondertussen moet ze haar draai zien te vinden in Zeeland. Hoewel ze niet goed met Janita kan opschieten, sluit ze voorzichtig vriendschappen met andere kinderen uit haar klas. Maar dan wordt er gestolen. En Silke wordt verdacht...", luidt de flaptekst van het boek.

Fragment 'Verdacht'
‘Hé, waar is mijn telefoon nou?’
Silke kijkt op en ziet dat Kim alles uit haar kastje trekt: boeken, schriften, een etui, heel veel papier, een zak snoepjes. Ze stalt het uit op haar tafeltje, maar de telefoon zit er niet tussen.
‘Misschien nog in je jaszak,’ zegt Janita.
Kim rent de klas uit. Binnen een minuut is ze weer terug.
‘Hij zit ook niet in mijn jas.’
‘Dan is hij gestolen!’ roept Janita.
Kim trekt wit weg. ‘Echt waar? Oh, ik had hem net nieuw. Wie doet nu zoiets?’
‘Nou, wie denk je?’ vraagt Janita.
Ze draait zich om naar Silke. Het wordt stil in de klas, doodstil. Alle gezichten zijn op Silke gericht: boze gezichten, vragende gezichten, verbaasde gezichten en zelfs een paar geamuseerde gezichten, alsof ze het leuk vinden dat zij zich nu ongemakkelijk voelt. Niemand zegt iets, niemand beschuldigt haar rechtstreeks, maar ze ziet de verdenking op al die starende gezichten.

Nieuw! 140 pagina's gebonden.