Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

De Canon van de Hoeksche Waard - 50 vensters op de eilandgeschiedenis

€ 29,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKS-29909
EAN code 9789082417630
Omschrijving

De Canon van de Hoeksche Waard, een uitgave van Museum Hoeksche Waard, bestaat uit 50 vensters die de geschiedenis van de Hoeksche Waard belichten.
De geschiedenis van de streek is nooit eerder op zo’n moderne, handzame en inzichtelijke manier voor een breed publiek in 50 ‘vensters’ beschreven. Elk venster geeft een doorkijkje op een bepaalde gebeurtenis, periode, ontwikkeling of personen, die belangrijk waren en nog zijn voor het gebied. 

De gebiedsgeschiedenis begint in de prehistorie, vanaf 2500 voor Christus, en loopt via de Romeinse Tijd, Middeleeuwen, Renaissance, Nieuwe en Nieuwste Tijd tot en met een blik op de toekomst. De auteurs baseren hun vlot geschreven verhalen op veelal nieuw historisch onderzoek. Daardoor is het een standaardwerk van de geschiedenis van de Hoeksche Waard in nationale context, dat voor het plezier gelezen kan worden, maar ook uitstekend geschikt is voor geschiedenisonderwijs op scholen. 

Zijn de Romeinen hier geweest? Waarom is de Groote Waard verdronken? Hoe is de Hoeksche Waard ontstaan? Waren er echt ridders en monniken in het gebied? Waar komt het Hoekschewaerds dialect vandaan? Hoe komt het dat de HW protestant is geworden? Wat had een Piershillenaar met de moord op de gebroeders De Witt te maken?

Waarom kwam men in de Hoeksche Waard in opstand tegen Napoleon? Hoe groot waren de standsverschillen? Al deze vragen worden meer dan beantwoord in boeiende verhalen. De Eerste en Tweede Wereldoorlog, watersnoden, landbouw, industrie, religie en verzuiling, helden op het vlak van verzet, politiek, sport en kunst, alles komt aan bod. Elke lezer zal na lezing van de Canon de Hoeksche Waard en Tiengemeten beter kennen en begrijpen. Het boek wordt voorzien van ruim 300 illustraties in kleur en zwart-wit. 

Aan het boek werkten 25 schrijvers mee, onder hen de archeologen Jeroen Ras en René van Wilgen, Hoeksche Waardse historici als Loek Dekker, Wim-Kees Makkenze, Arjan Nobel en bekende schrijvers als Harry Aardoom, Simon Brand, Peter Pot, Jan Robbemond, Jan Paul van der Spek, Frans van der Straaten en Gerda van Wageningen. De redactie is in handen van Willy Spaan en Rein van der Waal, die ook meerdere vensters voor hun rekening namen. 

Uitg. 375 pag. Paperback met flappen, 23 x 30 cm, Nieuw!