Geen producten (0)
1 2
 

Henry, M. - Matthew Henry Bijbelverklaring

€ 399,00
Op voorraad
Omschrijving

Deze verklaring is een onovertroffen werk in 9 delen. De Verklaring van het Oude en Nieuwe Testament door Matthew Henry is een onovertroffen werk in 9 delen. Zij heeft door de eeuwen heen haar waarde bewezen als betrouwbare gids voor iedereen die de Bijbel als Woord van God wil verstaan. Ongetwijfeld zijn er commentaren die Henry's werk in geleerdheid overstijgen, maar daardoor boeten zij voor velen wel in aan begrijpbaarheid. Het ging Henry dan ook niet om een proeve van geleerdheid. Hij wilde een heldere en eenvoudige verklaring geven voor iedereen die de vertroosting zoekt van Gods Woord. In die opzet is hij als geen ander geslaagd. Zijn uitleg is, zoals de volledige titel zegt, letterlijk en praktikaal: een vertolking van de Bijbel als Gods Woord, toegepast op het leven van alledag. Sinds de eerste uitgave heeft dit werk een ereplaats ingenomen, niet alleen in de studeerkamers van geleerden en predikanten, maar juist ook in de huiskamers van talloze christelijke gezinnen.

Auteur
Matthew Henry (1662-1714) werd in 1687 als predikant bevestigd. Zijn leven kenmerkte zich door eenvoudige en trouwe plichtsvervulling en werd gedragen door een diepe verbondenheid met de Bijbel. Zijn dagelijkse bijbellezing in huiselijke kring - waarna Henry het gelezene verklaarde - en zijn prediking bereidden hem uitstekend voor op zijn hoofdwerk, de Verklaring van het Oude en Nieuwe
Testament

Gebonden in diep donkergroen scabra-leer. Formaat: 17 x 24 5. Omvang:7420 pag. Compleet voor 399 euroAFREKENEN bij bestellen!