Geen producten (0)
 

Mockford, G. & Warburton jr. - Woestijnreizen

€ 19,50
Op voorraad
Omschrijving

De levensbeschrijving van twee bevriende baptistenpredikers, ds. George Mockford en ds. John Warburton jr., aangevuld met enige andere werken van bekende Baptistenpredikers uit Engeland. 

De titel van dit boek is ontleend aan de levensbeschrijving van ds. George Mockford, een vriend van de Warburtons, waarop de titel eveneens past. Dr. D.A. Doudney, die van 1840-1893 redacteur was van The Gospel Magazine, schreef in 1892 een artikel over de op 19 januari 1892 overleden John Warburtons jr. (1815-1892). Hij vermeldt dan o.a. dat de eerste predikatie van John Warburton jr. in April 1844 in de Eden Street in Londen was gedaan.
Dr. Doudney, een intieme vriend van de Warburtons, was samen met de oude John Warburton sr. als toehoorder in de kerk, toen John Warburton jr. zijn eerste predikatie in Londen hield. Hij kon niet nalaten na de dienst op te merken tegen de oude Warburton over de preek van zijn zoon: ‘Zoals men zegt, een aardje naar z’n vaartje.’
Op 28 januari 1844 had hij echter reeds in een klein gezelschap in de Naam des Heeren gesproken - op verzoek van enige vrienden - te Rochester, Kent; en daarna nog op verschillende andere plaatsen. Hij woonde toen in Londen, in de Wells Street, met zijn vrouw Emma en twee kinderen, John van vier en Lydia van ruim een jaar oud.

ISBN: 9789075236392

Gebonden - Van der Meijden - 330  pag. Nieuw en laatste exemplaar!