Geen producten (0)
1 2
 

Campbell, Ross en Sanderson Streeter, Carole - Leer je kind omgaan met boosheid

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKCl-5606
EAN code 9789060677292
Omschrijving

Opvoedkundige adviezen vanuit een christelijke invalshoek.

Veel kinderen weten niet hoe ze moeten omgaan met hun eigen boosheid. Dat komt op allerlei manieren tot uiting: slechte cijfers op school, een verstoorde relatie met hun ouders, opstaan tegen elke vorm van gezag, agressief gedrag, een slecht humeur, ja zelfs pogingen tot zelfmoord. We worden er elke dag mee geconfronteerd – in het gezin, op school en in de maatschappij. En het lijkt alleen maar erger te worden.

Is er iets te doen aan deze ‘epidemie van boosheid’? JA, zegt dr. Ross Campbell met grote nadruk. Hij laat ouders en opvoeders zien hoe zij en hun kinderen kunnen leren: /de conflicten van alledag te hanteren /op een aanvaardbare manier uiting te geven aan hun boosheid op een volwassen manier met anderen om te gaan /integer te zijn.

Campbell presenteert niet een gortdroog verhaal, maar illustreert het met treffende voorbeelden uit de praktijk.

Dr. Ross Campbell staat aan het hoofd van het Southeastern Counseling Center in Chattanooga (Tennessee). Hij is ook universitair docent kindergeneeskunde en psychiatrie aan de universiteit van Tennessee. Dr. Campbell en zijn vrouw Pat hebben vier volwassen kinderen.

Omgaan met boosheid zowel voor kinderen als hun opvoeders is het centrale thema. De auteur reikt mogelijkheden aan om boosheid te kanaliseren en het om te buigen naar positief gedrag zodat negatieve uitingen zoals slechte cijfers, anti-autoritair gedrag, agressief gedrag en dergelijke achterwege kunnen blijven. De auteur heeft een omhaal van woorden nodig om dit duidelijk te maken. De opzet van het boek is niet erg overzichtelijk zodat iets terugzoeken moeilijk is. De literatuurlijst bevat vrijwel alleen Engelstalige uitgaven. De auteur onderwijst kindergeneeskunde en psychiatrie aan de universiteit van Tennessee (USA). De uitgave draagt een christelijke en Amerikaanse signatuur.

Utigeverij Gideon, 174 pagina's paperback. In goede staat!