Geen producten (0)

Kortingscode refoboek123

Kortingscode refoboek123

T/m 31 oktober kunt u profiteren van veel voordeel via deze site....

Lees meer

 

Oudere berichten

Zo af en toe kom je iets leuks tegen tussen de boeken. Dit keer was het een mooi verzamelalbum van W.G. van der Hulst over ‘In de Soete Suikerbol’. Wellicht is de betreffende persoon een hele tijd bezig geweest deze plaatjes te verzamelen en heeft deze er iedere keer als er weer een aankoop was gedaan, er weer een plaatje ingeplakt. En dan ineens duikt het na jaren op tussen de rommel bij de rommelmarkt. Wellicht heeft de persoon het weggedaan of hebben eventuele erfgenamen het boek naar de rommelmarkt gebracht. Het  boek zag er prachtig uit. Stuk voor stuk netjes ingeplakt en met een mooi verhaal…

In De Soete Suikerbol was het verhaal van de Bakker en zijn Vrouw die samen diverse avonturen beleefden, onder andere hun reis naar het Noorderland. Soms kwamen ze flink in de narigheid, of het was door de goedheid van de bakker zelf en zijn dagdromerij, of het was de domheid en grote mond van zijn vrouw die hem narigheid bezorgden. Er waren hier en daar zelfs vijanden die jaloers waren op de bakker, en hem het slechtste toewensten. Maar zoals het met een kinderboek gaat...  het mag dan spannend worden en je vraagt je af hoe het allemaal mag aflopen, maar je kunt er eigenlijk al van te voren op aan, het wordt "EIND GOED AL GOED."

Voor de liefhebber is dit boek op de site te vinden, wie het eerst komt….

------------------------------

Een driedelige Statenbijbel op de rommelmarkt ?

Soms haal je op de rommelmarkt wel heel mooie boeken. Door een ander afgedankt als geen waarde hebbend, vind ik op de rommelmarkt een prachtige drie delige Statenbijbel met prachtige koperen en volledig in tact zijnde sloten. Wellicht vroeger nog in gelezen maar nu afgestaan voor de rommelmarkt. Veel lezen is vermoeing des vleeses maar het lezen in de Bijbel doen we veel te weinig. Er na vragend wat deze moet kosten, hoeft de verkoper niet lang te denken. ‘Doe maar een euro’ zegt hij dan. De verhouding tussen het gebodene en de prijs is hier totaal zoek. Ook al is die dag de opbrengst t.b.v. een christelijke instelling, de verkoper heeft er niets mee geeft hij aan. Waar je op een rommelmarkt al niet tegen aan kunt lopen. Wellicht heeft de driedelige Statenbijbel al een hele reis afgelegd en ben ik niet de eerste koper van deze set. De Bijbel heeft ondanks de voorbijgevlogen jaren aan de buitenkant zijn waarde behouden. Ook de inhoud is niet veranderd en zal nooit veranderen. Immers, Gods Woord houdt stand in eeuwigheid en zal geen duimbreed wijken!

Waarom een nieuwe webwinkel?

Eindelijk is ie er dan, de nieuwe webwinkel van Tolle Lege. Velen hebben in de achterliggende tijd ons gevraagd of het niet mogelijk was om de boekenlijst overzichtelijker te presenteren. Vanaf die tijd zijn we na gaan denken hoe wij iets eigen kunnen presenteren en daarnaast op een overzichtelijke manier kunnen presenteren. Uiteindelijk zijn we zelf een site gaan ontwikkelen. Het resultaat ziet u! Wij hopen dat u tevreden bent. De 2ehands boeken van de oude lijst worden zsm ingeladen in de site waarna we daarna de plaatjes toe zullen voegen. Het betekent heel veel werk, maar we weten ons gesteund door de vele positieve reacties en bestellingen. Mede door het laatste hebben we het afgelopen jaar 600 boeken in de  bibliotheek bij kunnen plaatsen. Onze hartelijke dank. De bedoeling is dat wij wekelijk op deze site een log bijhouden met nieuwtjes en weetjes uit de boekenwereld. U vindt nu al bijna 100 nieuwe boeken op de site die nog uit moeten komen. Van jeugdboeken en romans tot theologie en van kleurboeken tot kookboeken... voor ieder wat wils. Wij zien u graag terug in onze webwinkel.