Geen producten (0)
 

Pfeifer, Samuel - Psychische stoornissen en Bijbelse zielszorg

€ 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKC-23217
EAN code 9789050304191
Productcode leverancier Groen
Omschrijving

Veel mensen lijden aan en onder psychische stoornissen. Dit boek geeft op een heldere en duidelijke wijze inzicht in de meest voorkomende ziektebeelden, zoals neurosen, hysterie, zware depressies en schizofrenie.

Er wordt ingegaan op mogelijke oorzaken die het ontstaan hiervan kunnen bevorderen en vooral ook op de wijze waarop hulp verleend wordt. Enkele therapieën worden beschreven en beoordeeld. Een belangrijke meerwaarde van Psychische stoornissen en bijbelse zielszorg is de verbinding met de bijbelse zielszorg. Hoe kan en moet met patiënten omgegaan worden? Hoe kan hoop geboden worden? Hoe kan geleerd worden om te leven binnen grenzen, die vaak zeer beperkt zijn?

Een boek voor familie, vrienden, gemeenteleden, ambtsdragers en pastoraal werkers.

Dr. Samuel Pfeifer is specialist op het gebied van psychiatrie en psychotherapie, en geneesheer-directeur van een psychiatrische kliniek in de buurt van Basel (Zwitserland). Hij specialiseerde zich op het gebied van de integratie van psychologie en theologie. Van zijn hand verschenen in de serie Praktisch & Pastoraal Hooggevoelige mensen: Leven tussen gave en kwetsbaarheid en Verscheurde zielen: Over borderline en pastoraat.

Uitg. Groen, 196 pag. pb. In zeer mooie staat  praktisch pastoraal