Geen producten (0)
 

Kieviet, C. Joh. - In de Riddertijd

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Johan C. Kieviet (1858-1931) is nog steeds- bekend als de schrijver van spannende jeugdboeken. Velen kennen hem als de schrijver van Dik Trom, maar zeker zo bekend zijn de boeken die hij in onze vaderlandse geschiedenis laat spelen. Drie van die boeken ziJn onder de titel"ln de Riddertijd" in dit boek bij elkaar gebracht.

We kunnen lezen in "Het Slot op de Hoef" hoejan van Rief, jager van heer Wouter van Egmond steeds de gemene Dodo te slim af is en hoe zijn tweelingzus je lte heer Wouter bevrijdt uit de vochtige kerkers van het kasteel te Heemskerk. Dat alles speelt zich af tijdens de strijd tussen Ada van Holland en haar oom Willem om de Hollandse graventroon.

In het tweede verhaal beleven we mee hoe Fulco de Minstreel kort na de moord op graaf Floris V zijn heer Gijsbrecht van lJsselstein helpt in zijn ruzie met Wolfert van Borselen, die namens de nieuwe graaf Jan de macht in Holland uitoefent. We lezen hoe de dappere Bertha van Ijsselstein hun kasteel moet verdedigen, terwijl haar man Gijsbrecht verradelijk is ontvoerd en gevangen gezet. Dankzij Fulco en de moedige maar een beetje domme jonker Jan van Asperen kom alles toch nog in orde.

Ten slotte "In woelige dagen". Precies de goede titel, want dit boek speelt in het allereerste begin van de Hoekse en Kabeljamase tunsten, toen er alweer gevochten werd om de grafelijke macht in Holland. Ditmaal is één van de hoofdpersonen de door en door slechte en wrede Jarich de Wolf, die het gemunt heeft op de kinderen van een ridder, die in de strijd tegen graaf Willem IV van Holland gesneuveld is. Ook in dit verhaal is er een trouwe dienaar, Feiko, die ervoof zorgt dat Jarichs slechte Plannen mislukken.

Aan het eind ven het boek zijn een korte levensgeschiedenis van Johan Kieviet en  een lijst van zijn boeken opgenomen.

Uitg. 362 pag. gebonden. in mooie staat!