Geen producten (0)
 

Blijdorp, Janwillem - De lange weg / de wedloop

€ 11,95
Op voorraad
Omschrijving

De Lange weg - Safat is een gewone Hebreeuwse jongen, die in Jeruzalem woont. Al meer dan een jaar wordt deze stad belegerd door de troepen van Nebukadnezar, de wrede koning uit het verre Babel. Als de woorden die de profeet Jeremia namens jahwe heeft gesproken zijn uitgekomen, weet Safat door een list aan de Chaldese soldaten te ontsnappen. Zijn familie en zijn buurmeisje hadassa worden echter als slaven weggevoerd naar Babel. Na een tijdje ontdekt Safat dat het leven zonder hen voor hem totaal geen zin heeft. Hij besluit ook op reis te gaan, om zijn familie en Hadassa te zoeken. DE LANGE WEG die hij heeft te gaan, brengt hem misschien wel dichter bij zijn geliefden, maar voert Safat steeds verder bij God vandaan...

De wedloop is het boeiende verhaal van de Germaanse slaaf Wolfgang, die in de eerste eeuw van onze jaartelling door de Romeinse legers naar Rome wordt gebracht en later naar Athene wordt verkocht.

In Griekenland ontwikkelt Wolfgang, die inmiddels de naam Quintus heeft gekregen, zich tot een geduchte marathonloper. Als hij de marathon van Athene heeft gewonnen, denkt hij dat zijn problemen voorgoed tot het verleden behoren.

Quintus vraagt zijn meester - Tromelios, de hogepriester van Pallas Athene - om de hand van zijn dochter. Voor hij echter met haar mag trouwen moet Quintus een belangrijke opdracht uitvoeren:

Tromelios verlangt van hem dat hij op zoek gaat naar Paulus. De apostel heeft ongeveer twee jaar eerder de boodschap van het eeuwige leven in Athene gepredikt en Tromelius veinst dat hij daarover graag meer wil weten. Quintus weet niet dat de sluwe hogepriester tot het uiterste zal gaan om deze opdracht te laten mislukken...

Quintus' zoektocht naar Paulus dreigt, in het gunstigste geval, te eindigen in een nachtmerrie: ruwe soldaten, wrede piraten, niets en niemand ontziende schurken kruisen zijn pad en staan naar zijn leven. Maar... hij ontmoet ook regelmatig Christenen; die verlenen hem liefdevol onderdak en van hen hoort hij dat er een andere, betere wedloop is, dan die hij in Athene heeft gelopen.

Waar het eerst leek dat Quintus' leven door louter toeval werd bepaald, mag hij leren dat de God van de Christenen in de grootste gevaren Zijn bewarende handen over hem uitstrekte.

Uitg. Gebr. Koster, 371 pag. gebonden