Geen producten (0)
 

Walhout, L. - Twee vrienden lossen het op

€ 3,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In het boek "Twee vrienden lossen het op" beschrijft L. Walhout het jonge leventje van Karel Kroon. Karel, net van de basisschool, gaat in de vakantie twee weken logeren bij oma en opa. Al snel sluit hij vriendschap met Arnold, een jongen van zijn leeftijd die een moeilijke periode achter de rug heeft. De vader van Arnold is overleden en zijn moeder is intussen hertrouwd. Arnold heeft nog altijd enorm veel moeite om iemand op de plaats van zijn vader te zien. De grootouders van Karel hebben veel betekend voor Arnold en diens moeder tijdens de periode vol verdriet.

Op een morgen blijkt dat er in het huis van oma en opa is ingebroken. Opa's kostbare postzegelverzameling is gestolen. Heeft Dolf Geertsema het gedaan? Dit zou best kunnen, want Dronken Dolfie, zoals de scheldnaam van de man is, heeft altijd geld nodig om drank te kunnen kopen. Karel en Arnold gaan samen op onderzoek uit. Via een zolderraampje dringt Karel zelfs het huis van de man binnen. Het wordt dan erg spannend als Dolf eerder terugkeert dan verwacht! Met de diefstal van de postzegels blijkt hij niets te maken te hebben.

Arnold doet thuis een vreemde ontdekking en krijgt daardoor een verschrikkelijk vermoeden. Als hij 's nachts vreemde geluiden hoort en op onderzoek uitgaat, blijkt zijn verdenking waar te zijn. Hij ziet zijn stiefvader, die het luik onder de mat van de voordeur heeft geopend en een pakje in zijn handen heeft. Na enig aarzelen besluit hij naar de opa van Karel te gaan en vertelt hem alles wat hij heeft ontdekt.

Dit blijkt een juiste beslissing, want ook nu wordt hij door een moeilijke periode heengeholpen. Er is voor Arnold, zijn moeder en zijn stiefvader een nieuw begin mogelijk!

Uitg. Gebr. Koster, 226 pagina's gebonden. In mooie staat!