Geen producten (0)
 

Rijswijk, C. van - Bas en zijn twee vrienden (Zeldzaam)

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

"Bas, Basje ... "
Moeder staat onder aan de trap en luistert. Zou hij het horen? Of slaapt hij nog? Net als moeder voor de tweede keer wil roepen, hoort ze een sprong op de zolder. "Daar komt hij", denkt ze en vlug gaat moeder naar de keuken terug.

Terwijl ze voor het eten zorgt, gaan haar gedachten naar het verleden terug. Wat gaat de tijd toch vlug! Zeven jaar geleden, in het vroege voorjaar, was zij getrouwd met Hendrik Beukelaar. Het jaar daarop was Bas geboren. Wat was de blijdschap bij het krijgen van deze eersteling groot geweest. Wie kon toen hebben vermoed dat in datzelfde jaar Basjes vader grafwaarts zou worden gedragen? Ach ja, er vielen toen immers zoveel doden, elke dag weer. De oorlog met Duitsland had een vloedgolf van ellende over Nederland gebracht. Maar in hun dorp aan de rivier was het tot nog toe wonderlijk meegevallen. Van de Duitsers had niemand last. Tot die vreselijke nacht aanbrak ... ! Ze had juist de kleine Bas in zijn wiegje gelegd en was naar bed gegaan. Hendrik was nog niet thuis, maar kon elk ogenblik komen.

Toen waren daar vliegtuigen gekomen die bommen op de christelijke school lieten vallen. Een oorverdovend lawaai was het....

Een prachtig boek door C. van Rijswijk. Uitgave Kool, 154 pag. gebonden. In goede staat!