Geen producten (0)
1 2
 

Roos, H. de - de Kameleon pakt aan

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Van alles hebben Sietse en Hielke Klinkhamer met hun boot de 'Kameleon' al beleefd. Daarbij trouw bijgestaan door de vrienden Kees Dijkstra, Louw Vrolijk en niet te vergeten de boerenknecht Gerben Zonderland, die steeds vol grappen zit. Ditmaal is de erfenis van het arme kleermakertje Neekema het gesprek van de dag. Neekema erft van een oude zonderling, een zadelmaker in de stad, na veel vieren en vijven een levensgroot opgezet paard!
Welk een teleurstelling voor de arme man, die voor zijn gezin best een flink stuivertje kan gebruiken. Wat moet hij dat beest beginnen? Zelfs een onderzoek in de buik van het paard levert niets op. Door een toeval echter komt aan het licht hoe slim die oude zadelmaker zijn kapitaaltje wel had verstopt en dan is de vreugde groot, want die meevaller wordt Neekema door iedereen van harte gegund.

Hielke en Sietse Klinkhamer hebben met hun boot, de kameleon, al heel veel meegemaakt. Nu is het kleermaker Neekema die weer voor een avontuur zorgt. Neekema erft van een oom die zadelmaker was, iets heel bijzonders: een levensgroot opgezet paard! Wat moet je daar nu mee?
De kleermaker, die het niet breed heeft, had liever het huis van zijn rijke oom geërfd. Maar het huis, met daarin alle waardevolle spullen, gaat naar een neef van Neekema, Karel, die als een losbol leeft. Het begrijpelijk dat Neekema teleurgesteld is en erover denkt het paard maar weg te geven. Hij moet echter zijn erfenis nog wel in ontvangst nemen. Dus gaan de jongens samen met Louw, Kees en Gerben naar de stad om het opgezette paar op te halen ...

Uitg. Kluitman, 127 pagina's gebonden. In mooie staat!