Geen producten (0)
1 2
 

Reenen, Jan van - Wonderen in de strijd (Aanbevolen!)

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Als Prins Maurits in 1604 tegen de Spanjaarden in Zeeuws-Vlaanderen optrekt wordt hij tegengehouden door de zeer sterke St. Catharinaschans. Hij ziet geen kans om de gunstig gelegen schans te veroveren en besluit al terug te keren wanneer er iets opmerkelijks gebeurt....

Eén van de kanonnen, waarmee geschoten is, stort in een moeras. Men doet veel moeite om het stuk geschut er uit te krijgen. De Spanjaarden die het geluid horen, menen dat er een nieuw leger van prins Maurits komt opdagen en verlaten de schans. Zo wordt de schans zonder strijd veroverd!

In de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog zijn veel dergelijke dingen gebeurd; dingen waarin Gods sterke hand te zien is. De Heere heeft betoond voor de Nederlanders te strijden. Hij maakte een scheur in het ijs, zodat de geuzenschepen veilig naar de haven van Enkhuizen konden varen. Hij verschrikte in 1624 de Spanjaarden, zodat ze haastig de Veluwe verlieten. Maar Hij was het ook die de Nederlanders bij Nijmegen een tegenwind bezorgde, zodat de aanval mislukte.

Het boek is geschreven voor jong en oud, daar de geschiedenissen in verhaalvorm geschreven zijn.

Uitg. Gebr. Koster 140 pag. gebonden. In mooie staat! Volgens hoofdfoto