Geen producten (0)
1 2
 

Essen, G. van - Het hol op de hei

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKJ-875
Omschrijving

Kees en Karel zijn dikke vrienden. Als ze aan de Wilgenweg een partijtje brandhout moeten halen krijgen ze onderweg “luchtalarm”  De spoorbrug is het doel en de vernieling is totaal. De vliegeniers hebben hun werk goed gedaan. Onwillekeurig moet hij denken aan zijn broer Gerard. Waar die nu is, dat weet hij niet....

Dan, in de maand augustus, wordt Kees gevraagd om te gaan logeren bij een kennis op een boerderij ergens in Gelderland. Lydia en Leo zullen hem wegbrengen. Maar waarom gaan ze met z’n tweeën mee?

De reden hiervan verneemt Kees pas als hij aankomt bij de familie Verberg. Een boerenknecht staat hem bij het hek op te wachten en het blijkt niemand minder te zijn dan zijn broer Gerard... Het weerzien is hartelijk. Gerard woont vlakbij de boerderij in een hol op de hei. Hij slaapt daar samen met nog twee andere jongens voor wie het ook te gevaarlijk is om nog thuis te slapen. De komende dagen is er voor Kees altijd wel wat te helpen op de boerderij.

Kees beleeft spannende avonturen als hij ook in het hol van Gerard mag slapen en er een munitietrein wordt beschoten. Angstige momenten breken voor hem aan. Echter Gerard probeert hem te troosten. Hun beider leven is immers in Gods hand?

Een prachtig oorlogsboek van Uitgeverij de banier, 180 pagina's gebonden. In zeer mooie staat!