Geen producten (0)
 

Ruijter,H.de- Integrerend leiding geven en unit-vorming

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Veranderingen in de omgeving van organisaties volgen elkaar in een steeds sneller tempo op en zijn minder voorspelbaar. Dit betekent dat organisaties steeds slagvaardiger en flexibeler moeten worden. daartegenover staat de ontwikkeling naar schaalvergroting en 'globalization'. De hieruit resulterende spanning vereist van organisaties voor het 'unitconcept'. Is dit wel in alle gevallen het goede, of een voldoende antwoord? Wat zijn de implicaties van deze keuze?

In dit boek wordt een samenhangend organisatorisch antwoord gegeven in de vorm van integrerend leiding geven in combinatie met, indien zinvol, unitvorming. Aan de orde komen de keuze van de basisvorm, de strategische context, inrichting en structurering, het veranderingsproces en de verandering in gedrag in oriëntatie van leidinggevenden en medewerker. Het boek is ondermeer gebaseerd op de advieservaringen van auteurs. Gebracht wordt een combinatie te bieden van theoretische zuiverheid en praktische bruikbaarheid. Het is bestemd voor ondernemers, bestuurders, en managers binnen overheden, bedrijfsleven en non profitorganisaties. Hiernaast is het boek uitstekend bruikbaar voor staffunctionarissen en organisatiedeskundigen en in management- en bedrijfskundig georiënteerde opleidingen.

Inhoudsopgave

1. Organisaties in de jaren negentig: andere eisen en een ander organisatorisch antwoord
2. Wanneer kiezen voor een unit-organisatie?
3. Bijzondere aspecten van unit-vorming en integrerend leiding geven in de collectieve sector
4. De resultaat-unit in het grotere geheel
5. Structurering van de ondersteuning
6. Integrerend leiding geven in een unit-organisatie
7. De inrichting van het veranderingsproces
8. Uitleiding

Definitielijst
Literatuurlijst
Summary
Glossary
Register

EAN: 9789067201353  Nieuwstaat! 304 pag. pb. Zeer mooi! NU slechts 15 euro in de aanbieding! WEG+WEG (er is slechts nog 1 exemplaar)