Geen producten (0)
 

Hul, J. van 't - Op de orgelbank

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het orgel neemt in de protestants-christelijke eredienst al eeuwen een heel belangrijke plaats in. Dat betekent dat het niet alleen de predikant is die een groot stempel op de samenkomsten van de gemeente zet, maar dat ook de organist een veelzeggende taak heeft.

Op de orgelbank geeft een dwarsdoorsnede van een generatie protestants-christelijke kerkorganisten. In boeiende en diepgravende gesprekken wordt een portret gegeven van de man die, vaak onttrokken aan het oog van de gemeente, zijn werk doet: op de orgelbank. Hoe vat hij zijn taak op? Vanuit welke stijlopvatting werkt hij? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? De schrijvers komen uiteindelijk uit bij de mens achter de musicus: Wie is hij? Wie is Willem Vogel of Peter Eilander, wie is Jan Jongepier of Jos van der Kooy, wie is Klaas Jan Mulder?

Elk interview is voorzien van een kader met biografische gegevens en is ge"tllustreerd met een foto van de organist. Op de orgelbank is een mooi geschenk en een onmisbaar bezit voor elke liefhebber van het koninklijk instrument en zijn majestueuze klanken.

J. van 't Hul is muziekredacteur van het Reformatorisch Dagblad en voorzitter van Drgelkring "Vox Humana", die onder meer de jaarlijkse Psalmzangdag organiseert. Drs. PJ. Vergunst studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde te Leiden en is hoofd van de supplementsredactie van het Reformatorisch Dagblad

200 pagina's gebonden. In zeer mooie staat!