Geen producten (0)
 

Janssen-Vos, Frea - Basis ontwikkeling in onderbouw

€ 9,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Basisontwikkeling is een werkplan voor de onderbouw (4-8 jarigen), gebaseerd op principes van Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Het boek Basisontwikkeling in de onderbouw (één van de publicaties over het werkplan) legt de uitgangspunten voor: de ontwikkelingskenmerken van kinderen en het onderwijspedagogische kader.
Betekenisvolle en ontwikkelingsbevorderende activiteiten vormen de kern van de praktijk in de onderbouw: spel- en constructieve activiteiten, gesprekken, lees-schrijf- en reken- wiskunde activiteiten. Het aandeel van de leerkracht zorgt ervoor dat kinderen door middel van deze activiteiten verder komen in hun ontwikkeling. De pedagogische interacties en de ontwikkelingsgerichte didactiek zijn daarmee de spil van Basisontwikkeling. Deze rol van de leerkracht wordt verder ondersteund door een handelingsgericht observatie- en evaluatiesysteem.
In deze herziene druk zijn praktijkervaringen en theoretische inzichten van de afgelopen zeven jaar verwerkt. De ervaringen (in basisscholen, OVB-scholen en scholen voor speciaal onderwijs) wijzen uit dat Basisontwikkeling uitstekende bijdragen levert aan ontwikkeling en leren van kinderen, aan de arbeidssatisfactie van leerkrachten en aan de kwaliteit van het onderwijs.

252 pag. pb. zeer mooie staat.