Geen producten (0)
 

Valkenburg, Rik - Wedloop door brandend gevaar

€ 9,95
Op voorraad
Omschrijving

58 ware oorlogsverhalen. Door zorgvuldige selectie een weergaloos oorlogsboek van 58 hoofdstukken met ware belevenissen, soms grenzen aan het ongelooflijke, maar toch pure werkelijkheid. Als voorbeeld zouden we kunnen noemen op welke wijze een vol streken zittende oorlogsprovocateur na zijn laatste moord er zelf aan geloven moest.

Interessant en leerzaam zijn de eerste hoofdstukken, die handelen over het begin van de oorlog, hoe vele Hollandse soldaten hun leven zo duur mogelijk verkochten, onder moordend, vijandelijk vuur.

Ook de Luchtmacht had heel wat helden in haar toestellen, die onversaagd de vijand tegemoet gingen.

Indrukwekeknd is de belevenis van dominee F. Mallan, die het bombardement van Rotterdam meemaakte en aan Rik Valkenburg vertelde hoe God daar ,,in de toorn des ontfermens'' gedacht. Verder in het boek lezen we hoe dominee Mallan de bevrijding ,,haalt'' na eerst in elkaar gezakt te zijn en tenslotte het gevaar ontkomt.

Zeer aangrijpend zijn de vijf hoofdstukken over de bekende Haagse predikant D.A. van den Bosch, die in kamp Amersfoort de banier tot in Gods handen mocht dragen, omdat hij er een gevangene was om Christus' wil.

Zes hoofdstukken zijn gewijd aan de merkwaardige ervaringen van dominee W.C. Lamain, die in het verwoed geweld door de Duitsers ter verantwoording werd geroepen. Hij preekte tussen koeien en paarden en ontpopte zich toen als de liftende dominee, die voor tal van verrassingen kwam te staan.

De tragiek van Putten wordt aan de hand van ooggetuigen beschreven. Reëel komt op ons af, wat deze mensen door moesten maken en hoe weinigen terugkeerden van hun wegvoering naar Duitsland.

In de spannende serie ,,De Leeuwin heeft welpen'' leest u hoe verzetsmensen met een ijsharnas in de koude vrieswind rondliepen, maar toch door ingrijpen van Bovenaf, Gods wonderen konden verhalen.

Ontroerend is het verhaal over de bekering van een zeer beruchte S.D.-er, die in de gevangenis tot inkeer komt, doordat de moeder van één van zijn slachtoffers hem een Bijbeltje stuurde. Vlak voor hij gefusilleerd werd, deed hij in het openbaar belijdenis van zijn geloof...

Uitg. J.P. van den Tol, 375 pag. gebonden, in goede staat!