Geen producten (0)
 

Vries, Anne de- Levensroman van Johannes Post

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Bruggen, kazernes, scholen en straten zijn naar hem vernoemd: Johannes Post. Deze levensroman heeft Post legendarisch gemaakt. Hij was een van de eersten die zich in 1940 bij de verzetsbeweging voegde. Hij was actief in heel Nederland en wist telkens aan de greep van de Gestapo te ontkomen. Door verraad werd hij bij een overval in Amsterdam gegrepen door de SS, samen met twaalf knokploeggenoten. De dag erna werden zij gefusilleerd. Een indringende en ontroerende geschiedenis.

Johannes Post wordt in 1906 in het Drentse Hollandscheveld geboren. Zijn vader is een arme zandboer en hij moet dan ook al vroeg meewerken om te voorzien in het schamele levensonderhoud. Op deze jonge leeftijd blijken al zijn leiderskwaliteiten. Als in mei 1940 Nederland door de Duitsers bezet wordt, voegt Johannes zich als een van de eersten bij het verzet. Ook hier blijven zijn talenten niet onopgemerkt. Hij raakt dan ook tot de top van de LKP, de Landelijke Knokploegen. Jarenlang weet hij uit handen van de Duitsers te blijven. Op 14 juli 1944 loopt het echter mis. Een gelovige Drentse boer van boer naar een pleger van aanslagen tegen de Bezetter. Bruggen, kazernes, scholen en straten zijn naar hem vernoemd: Johannes Post. Deze levensroman heeft Post legendarisch gemaakt. Het spannende levensverhaal van een verzetsheld...

331 pg. gebonden in harde kaft. In goede 2ehands staat in zwart zoals de eerste afbeelding te zien. naam uit boek gehaald.