Geen producten (0)

Huggins, James Byron - Rora (De Waldenzen)

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKR-10643
EAN code 9789061408000
Omschrijving

1655. Inquisiteurs hebben het doodvonnis getekend van alle waldenzen in het dal van Savoie. Ketters zijn het, beweren zij. Maar Pianessa, de veldheer van de regerende hertog van Savoie, weet beter. Toch laat hij een bloedbad aanrichten in het dal: ieder die weigert zijn geloof af te zweren, wordt genadeloos gedood.

Vervolgens zijn de mensen in het dorp Rora aan de beurt. Maar Rora is strategisch gunstig gelegen en de weinige overgebleven waldenzen bereiden zich voor op verbeten verzet, onder leiding van Jozua Gianavel.

Tot tweemaal toe weet deze kleine groep lichtbewapende boeren stand te houden tegen een grote overmacht. De jonge graaf van Savoie sympathiseert met de waldenzen. Maar zal het hem nog lukken de inquisiteurs in te tomen? Hij krijgt hulp van Lord Protector Cromwell. Toch trekken er opnieuw troepen tegen de waldenzen op, en méér dan ooit tevoren. Alle hoop lijkt verloren. En Gianavel wordt gesteld voor een bijna onmenselijke beslissing. Zal hij zijn rotsvaste vertrouwen in God behouden?

Uitg. Groot Goudriaan, 428 pag. pb. In zeer mooie staat