Geen producten (0)
1 2
 

Reenen, Jan van - Buurtschap / weg naar het hart / dood spoor

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Deel 1: De buurtschap waar Annelies van de Berg woont, telt een aantal boerderijen, een kerkje en een school. Tijden veranderen en de boeren krijgen het steeds moeilijker. Een naburige boer verkoopt zijn boerderij aan iemand uit de stad en gaat zelf in het dorp wonen. Dat lijkt het begin van een aantal problemen, want de nieuwkomer wordt niet door iedereen gewaardeerd. Niet alleen is hij geen boer, maar hij gaat ook naar een andere kerk.
Door de omgeving wordt de nieuwkomer gemeden, totdat Annelies verkering krijgt met zijn zoon Peter. Hun omgang leidt tot problemen in het gezin van Annelies, maar daar komt verandering in als er een schuurfeest in de loods van een oude boerderij wordt gehouden. Loeiharde muziek trekt jongeren uit de wijde omgeving naar de schuur. Ook op de jeugd van de buurtschap heeft het feest aantrekkingskracht. De boeren vragen zich af of ze er wat tegen kunnen doen. Wat hebben Annelies en Peter hiermee te maken?

Deel 2: Tussen Annelies en Peter lijkt alles goed te gaan, maar toch vraagt Annelies zich soms af of Peter voor haar wel de ware is. Een vervelende gebeurtenis zet de zaak op scherp en Annelies moet keuzes maken.
Als er een ernstig ongeluk gebeurt met jongeren uit de vriendengroep van Wim en Gert, reageren de twee broers zeer verschillend. Vooral Wim grijpt dit erg aan en het brengt hem tot nadenken én handelen! De relatie tussen Peter en Annelies is intussen beëindigd en Annelies maakt kennis met Frank. Maar is hij de liefde van haar leven?

Deel 3: De ouders van de 18-jarige Gert van de Berg hebben geen grip meer op hun zoon; hij zit vaker in het cafe dan in de kerk en ruzies komen steeds meer voor. Dit is reden voor Gert om het ouderlijk huis in het Veluwse dorp te verlaten en op kamers te gaan wonen. Hij trekt zich daar van God noch gebod iets aan, ruilt de ene vriendin in voor de andere en zijn drankbehoefte vertoont een stijgende lijn, dit in tegenstelling tot zijn studieresultaten. Dan overkomt hem in Amsterdam iets waardoor hij beseft dat zijn levenswijze moet veranderen....

Complete trilogie in Nieuwstaat!, 650 pag. in 3delen. In zeer mooie staat! / NIEUWSTAAT